- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 1500 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Dýně | 700 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, kousek masoxu, kousek čerstvého zázvoru
Energetická hodnota celkem: 1948 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 325 kJ
Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zralou dýni zbavíme semen a oloupeme ji, nahrubo nastrouháme nebo drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, dýni na něm osmahneme a vsypeme lžíci hladké mouky. Zalijeme vodou, přidáme strouhaný čerstvý zázvor nebo česnek a vaříme do změknutí dýně (10-15 minut). Chceme-li polévku obzvlášť jemnou, rozmixujeme ji.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.